Tweede kerstdag

Ik had gisteren, tweede kerstdag dus, echt een fantastische dag. Helemaal leuk gewoon. En wat is er nou leuker dan het delen van een blij moment? Inderdaad, helemaal niks. Dus hier een echte ‘review’ van mijn tweede Kerstdag.

Elk jaar organiseren wij op tweede Kerstdag een uitje met het gezin. De formule is elk jaar hetzelfde: de kerststal bezoeken, een willekeurig uitje en daarna lekker uit eten. De kerststal houdt in dat er zo’n levensgrote stal is opgebouwd in de kerk waar mijn moeder vroeger naartoe ging met kerst. We gaan er elk jaar heen en ondanks dat ik die stal kan uittekenen wil ik hem toch even zien. Traditie. Dan wat betreft het willekeurige uitje. Vroeger ging het uitkiezen van deze activiteit nog iets gemakkelijker, want toen besloten mijn ouders waar we heen gingen. Nu is het gezin opgesplitst in vier eigen meningen. Het fijne voor mij was dat mijn suggestie het winnende idee was dit jaar. We gingen naar het Mauritshuis! (da’s een museum)

blog.stal.jpgIk vind dit echt heel erg schattig ❤

Ik ben echt verslingerd aan schilderkunst de laatste tijd, maar naar een museum gaan wij niet zo vaak. Omdat de meesten  van mijn vriendinnen ook niet staan te springen om hun neus tegen een doek te drukken, zie ik niet zo vaak schilderijen als ik zou willen. Ik was dan ook helemaal in mijn nopjes toen we gisteren lekker kunst gingen kijken, cultuur gingen snuiven en zaaltjes door struinden. Ik wist het publiek, wat in dit geval bestond uit drie personen, prima te vermaken met alle praatjes en weetjes die ik letterlijk uit mijn kunst-lessen van school had overgenomen. En ook de anderen konden mij weer aanvullen, waardoor we bij verscheidende schilderijen behoorlijk wat informatie konden uitwisselen met elkaar. Uiteraard werden we ook aangevuld en vriendelijk verbeterd door informatiebordjes aan de muur. Het was echt ontzettend leuk. En natuurlijk heb ik ook het hoogtepunt van het Mauritshuis met eigen ogen kunnen zien: Het meisje met de Parel. Al was “Gezicht op Delft”,ook van Johannes Vermeer, misschien nog wel mooier naar mijn mening.

blog-parel.jpgI LOVE KUNST (ik word hier wel heel erg blij van)

Het tweede hoogtepunt van de dag kwam direct na het museum: eten! We hebben ontzettend lekker gegeten bij een Italiaans restaurantje en er hing een hele gezellige sfeer. Wij zijn eigenlijk allemaal echte bourgondiërs en we zorgen er meestal voor dat we lekker kunnen tafelen. Dus na een kilo broodjes met kruidenboter, een bord pasta en een lekker toetje waren we prima verzadigd. Ik zat propvol en ben niet lang na thuiskomst mijn bed in gerold. Laten we het feit dat ik niet lekker heb geslapen omdat ik veel te veel heb gegeten vooral niet noemen 😉

blog-eten.jpgIk was helemaal blij want dit is echt zo’n kunstwerk wat je thuis nooit voor elkaar krijgt!

Ik denk niet dat iedereen te porren is voor een museumbezoekje, maar ik was superblij dat we gegaan zijn. Ik heb het ontzettend gezellig had en ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Al ben ik uiteraard redelijk en mag mijn broertje volgend jaar kiezen wat we gaan doen wat mij betreft. Want ook hij loopt niet warm om zijn neus tegen een doek te drukken en te babbelen over kunstenaars. Snap ik best 😉

Advertenties

Een gedachte over “Tweede kerstdag

  1. Romy zegt:

    Dat klinkt als een hele geslaagde Tweede Kerstdag. Leuk dat je zo hebt genoten van deze dag en ik kan me voorstellen dat je blij werd van zo veel mooie schilderijen! Dat gerecht ziet er inderdaad echt heerlijk uit!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s