Goede voornemens voor 2018!

New Year, New Me. Niet echt ben ik bang. Ik ben op zich wel tevreden met de persoon die ik nu ben, maar niemand is volmaakt en ik ben ook daar een heel goed voorbeeld van. Elk jaar heb ik toch een beetje dat “Nieuwe ronde, nieuwe kansen!” gevoel en dus maak ik ook elk jaar een lijstje met goede voornemens. Ik hoef ze echt niet allemaal te volbrengen, maar ik heb in ieder geval een goede richtlijn van doelen die ik bereiken wil!

SPAREN.

Ik was altijd die persoon die zei dat ze prima kon sparen maar dat vervolgens nooit ergens hoefde te bewijzen. Ik heb nog nooit ergens voor hoeven sparen eigenlijk, er word automatisch wat geld op mijn spaarrekening gegooid elke maand en zelfs dat heeft mijn vader voor me geregeld. Maar aanstaande zomer ga ik mee met een jongerenreis en die is helemaal niet gratis. Ik moet nu daadwerkelijk gaan sparen (niet alles hoor, paps en mams betalen ook mee!) en 2018 word het jaar waarin ik al mijn trotse praatjes waar ga maken, hoop ik (lees: betwijfel ik).

GEZOND GAAN ETEN

Dit is er eentje die bij iedereen met voornemens elk jaar terug komt denk ik. Maar ik ben inmiddels helemaal klaar met surrealistische ideeën over hoe ik ga leven op tarwegras en wortelsticks. Ik wil doordeweeks gezonde tussendoortjes meenemen naar school en geen ontbijtjes met kilo’s suiker-ontbijtgranen meer eten. Maar als ik een avondje weg ben of uit eten ga, wil ik ook los kunnen gaan. Zo beloon je jezelf ook weer lijkt mij en dan houdt je het makkelijk. Vroeger had ik geen cheat-momentjes of -weekenden, maar cheat-maanden of -jaren. Daar ben ik afgelopen jaar al een beetje mee gaan minderen, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering!

blog-smootie.jpg

VWO SCHOOLEXAMENS HALEN 

Spreekt voor zich lijkt mij. Ik wil niet naar HAVO maar de kans dat dat gaat gebeuren is aanwezig dus ik wil mezelf blijven motiveren om het te halen. Al wil ik mezelf niet overvragen, want daar heeft niemand wat aan. Ik wil me houden aan het motto waarmee ik de middelbare school begonnen ben: Ik wil er helemaal voor gaan maar niet zoveel geven dat ik geen tijd heb voor andere dingen. Want stel dat ik hen dan alsnog niet haal? Dan heb ik een heel jaar stress gehad en vervolgens ook mijn doel niet bereikt. Twee keer niks. Nou, mij niet gezien.

Dit was mijn lijstje denk ik, lekker kort en simpel. Nou ja, simpel… het enige simpele is dat ik in ieder geval geen lijst met doelen hoef af te werken. Natuurlijk wil ik nog meer dingen doen dit jaar, maar dit zijn concrete dingen die je een beetje kan “meten”, als je begrijpt wat ik bedoel. Misschien moet je niks van nieuwe voornemens hebben, maar ik vind het een goed idee om met een schone lei te beginnen in het nieuwe jaar. New Year, same me. Maar wel een betere versie!

Advertenties

3 gedachtes over “Goede voornemens voor 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s