Een greep uit mijn bijzonder gewone leven

Bij mijn triest saaie leven passen geen spannende weekendverhalen. Terwijl anderen rondhangen bij vrienden of naar feesten gaan zit ik meestal op de bank en kijk ik Youtube. In een zeer enkel geval lees ik een boek, maar dat zijn niet echt de soort change of plans die een goed verhaal maken. Ik ga gewoon niet zo vaak weg. Tot gisteravond dan. Toen ging ik er eens even lekker op uit.

Met mijn vader. Naar een oudere mevrouw die we kennen uit de kerk.

Mijn vader gaat af en toe langs bij deze mevrouw omdat we haar dus kennen via de kerk. Ik ben een maand of acht geleden voor het laatst een keer mee geweest en ondertussen vond ik dat ik mijn hoofd wel een keer kon laten zien. Mijn broertje gaat trouwens vaker mee dan ik en dan ben ik op een gegeven moment ook een beetje bang dat ze zal denken dat ik zo’n recalcitrant puber-figuur ben die nooit ergens naar toe te slepen is. En dat ben ik niet (in ieder geval niet altijd).

Mevrouw komt oorspronkelijk uit Suriname en voor ik goed en wel aan de DubbelFris zat bespraken we allemaal avonturen van vroeger. Suriname is een mooi en leuk land, maar je kan er op klaarlichte dag beroofd worden als je niet oppast. En toen zij een keer water ging putten stond ze ooit oog in oog met een twee meter lange en behoorlijk dikke slang. Verder kunnen de temperaturen gerust oplopen tot 40 graden. Met in mijn achterhoofd dat ik al zweet als ik de trap op moet lopen  leek het me niet zo’n goed idee om naar Suriname op vakantie te gaan. Misschien een keertje om te overwinteren?

Uiteindelijk was de trip die ik in eerste instantie maakte om even min gezicht te laten zien echt een hele gezellige avond geworden. Weer even met mijn neus op de feiten gedrukt: ouderen zijn niet saai maar hebben juist ontzettend veel te vertellen. En ook zijn ze hartstikke geïnteresseerd naar jou leven en zo kun je gerust een uur lang onafgebroken kletsen. Mevrouw heeft trouwens ook al-tijd wat lekkers in huis. Zelf is ze “niet zo’n snoeper”en we krijgen soms ook zomaar chocolaatjes mee! Een leuke extra 🙂

Oeps, mijn verhaal heeft niet echt een heel pakkend einde, maar ja, het was ook een heel gewone en zeer niet-spannende avond. Het was gewoon heel gezellig en ik vind het leuk om leuke momenten met jullie te delen. Dus zodoende. Tip van de dag: bel een keer iemand op. Bijkletsen is het nieuwe gedachteloos foto’s liken!

Advertenties

Een gedachte over “Een greep uit mijn bijzonder gewone leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s